Actueel

Afsluiting wegverkeer Hilaard - Jellum 8 tot 24 december
geplaatst op: 24-10-2016
Bermwerzaanmeden Van Aylvaleane/ Hilaarderdyk Hilaard- Jellum
 
Vanaf donderdag 8 december t/m vrijdag 23 december 2016, is Van Aylvaleane/ Hilaarderdyk (Hilaard tot Jellum) tijdens werkdagen tussen 7:00 en 16:30, afgesloten voor al het doorgaande verkeer in verband met het aanbrengen van bermverharding.
 
De aan het werk grenzende woningen zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor hulpdiensten.
 
Bewoners in het werk vak worden nader geïnformeerd over de bereikbaarheid.
 
 
Open dag Tunnel Hilaard 29/10 10:00
geplaatst op: 20-10-2016
Sinds januari werkt Reimert Bouw in opdracht van de provinsje Fryslân aan het kruispunt in Hilaard. Vanaf Hilaard richting Hoptille komt een autotunnel in de Hoptilsterdyk. De tunnel heeft een gescheiden fietspad, en gaat straks onder de provinciale weg N359 door.
Lijkt het u interessant om een kijkje te nemen?
Dan bent u van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 29 oktober.
 
Krúspunt Wjelsryp ôfsletten yn oktober
It krúspunt yn de Froonackerdyk (N384) by Wjelsryp wurdt ôfsletten fan moandei 3 oktober oant en mei freed 28 oktober. It krúspunt by Wjelsryp feroaret yn in ovonde, in ovale rotonde.
Lessen over de gevaren van landbouwverkeer
Wommels - Een lesprogramma voor schoolgaande kinderen en bestuurders van landbouwvoertuigen en meer voorlichting voor inwoners en agrariërs. Dat kan leiden tot meer begrip over en weer. Het zijn de belangrijkste aanbevelingen in een onderzoek naar landbouwverkeer in Littenseradiel, dat een stagiair van de Thorbecke Academie deed in opdracht van de gemeente.
Tijdelijke verkeershinder 26/7
geplaatst op: 25-07-2016
Komende dinsdag, 26 juli, zal aannemer Reimert een kleine omleiding instellen op de kruising Hilaard. Er word een nood reparatie gedaan aan het asfalt in de by-pass. Het verkeer dat richting Leeuwarden gaat zal tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de ‘zuidelijke’ route, via de af- en oprit. Het verkeer dat vanaf Leeuwarden komt blijft gebruik maken van de by-pass en zal halverwege de werkzaamheden wisselen van rijbaan.
Weekendafsluiting N359 bij Hilaard 22/4 – 25/4
Van vrijdag 22 april van 18.00 tot en met maandag 25 april 06.00 uur is het kruispunt bij Hilaard afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder.

Tijdens deze weekendafsluiting is er geen verkeer mogelijk op of nabij de omgeving van de kruising N359
En ook de weg naar Jorwert is dan afgesloten.
Het fietspad naar Winsum zal ook afgesloten zijn.
Autotunnel Hilaard: een update
geplaatst op: 25-05-2015
De omgevingsvergunning voor de bouw van de tunnel bij het kruispunt Hilaard is aangevraagd en de aanbestedingsprocedure is gestart...
Autotunnel Hilaard! Alle lichten op groen voor Hilaard
De plannen voor Hilaard gaan definitief door. Alle benodigde grond is nu in bezit van de provincie. De planning is nog globaal, maar naar verwachting start de bouw van de autotunnel in 2016 en is die een jaar later klaar. Voorafgaand aan de bouw van de tunnel verleggen de nutsbedrijven de kabels en leidingen. Zodra er meer duidelijkheid is over de planning wordt u daarover geïnformeerd.

Welkom

Welkom op de site van Hilaard, Hoptille en het buitengebied.
U vindt hier informatie, nieuws en wetenswaardigheden over Hilaard, een dorp in het wijde weide hart van Fryslân.

De site is volop in ontwikkeling en dus nog lang niet (lees:nooit) compleet.
U vindt hier informatie over de evenementen, bedrijven, instellingen en verenigingen.

Wij hopen dat u veel gebruik gaat maken van de informatie op www.hilaard.nl en rekenen op uw medewerking om de site zo actueel mogelijk te maken en te houden. Heeft u nog (meer) ideeën of opmerkingen, laat het ons weten! E-mail adres: info@hilaard.nl

Veel plezier,
Dorpsbelang Hilaard e.o.

 
AED      Het weer in Hilaard
 Klik op logo voor lijst!  
Uw weerman: Tjalling Sietsma